Hyppää sisältöön

Kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvontapalvelu on käynnistynyt

26.8.2022 | Uutinen

Työnantajille suunnattu uusi valtakunnallinen Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin neuvontapalvelu on käynnistynyt 16.8.2022. Neuvontapalvelusta työnantajat saavat tietoa, tukea ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyviin kysymyksiin. Palvelua tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse.

Neuvontapalveluun voivat soittaa niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin työnantajat, toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Neuvontapalvelu auttaa sekä kansainvälistä rekrytointia aloittelevia että kansainvälisen rekrytoinnin kokemusta jo kerryttäneitä työnantajia. 

Työnantajaneuvonta palvelee arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–12 numerossa 0295 016 770. Palvelu on maksuton, pois lukien puhelujen osalta soittajan liittymäsopimuksen mukainen hinta. Palvelua pilotoidaan ajalla 16.8.–30.9.2022, jolloin palvelukieliä ovat suomi ja englanti. 3.10.2022 alkaen palvelukieliin lisätään ruotsi ja palvelun aukioloaikoja laajennetaan.

Kansainvälisen rekrytoinnin neuvontaa yritysten ja työnantajien tarpeisiin

Erityisesti ensimmäistä kansainvälistä rekrytointiaan suunnittelevat työnantajat käyttävät usein paljon arvokasta työaikaa viranomaisprosessien ja työntekijän asettautumiseen liittyvien käytännön asioiden selvittämiseen. Kansainväliseen rekrytointiin ja työntekijän maahanmuuttoon liittyvät käytännön asiat jakautuvat monen eri hallinnonalan alle, mutta kokonaisuuden yhteen kokoava, valtakunnallinen neuvontapalvelu on puuttunut. Työnantajat toivoivat keskitettyä kansainvälisen rekrytoinnin neuvontapalvelua eniten uudeksi palveluksi kansainvälisen rekrytoinnin palvelukartoituksessa vuonna 2021.

”Kansainvälinen rekrytointi on koettu yrityksissä haastavaksi siihen liittyvän byrokratian vuoksi”, avaa Work in Finland -asiantuntija Roosa Tuominen neuvontapalvelun tarvetta. ”Yritykset ovat kokeneet, että asioiden selvittely on ollut työlästä, sillä tieto on hajallaan ja välillä hankalasti löydettävissä. Verkossa on paljon tietoa ja palveluita liittyen kansainväliseen rekrytointiin, mutta niihin perehtyminen vaativat työnantajilta aikaa sekä uuden tiedon omaksumista.” 

Apua kokonaiskuvan muodostamiseen – kaikkea ei tarvitse osata tai selvittää itse

Työnantajaneuvonnan tavoitteena on tehdä kansainvälisestä rekrytoinnista helpompaa työnantajille, tarjoamalla heille henkilökohtaista ja käytännönläheistä neuvontaa. ”Kaikkea ei tarvitse osata tai selvittää itse. Autamme ymmärtämään, kuinka prosessi etenee ja kuljemme sen läpi yhdessä, yksi askel kerrallaan”, Work in Finland -asiantuntija Harry Berg kertoo. 

”Kunnollinen pohjatyö ja hyvä suunnittelu ovat kansainvälisen rekrytoinnin ja osaajan maahantulokokemuksen onnistumisen edellytyksiä. On erittäin tärkeää, että uusi työntekijä saa miellyttävän alun elämään Suomessa. Sujuva maahantulokokemus parantaa Suomen veto- ja pitovoimaa kansainvälisten osaajien saamisessa ja helpottaa työntekijöiden kotoutumista Suomeen. Autamme työnantajia suunnittelemaan ja ennakoimaan rekrytoinnin eri vaiheita ja esimerkiksi neuvomme, kuinka tavoiteltuun lopputulokseen pääsee mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti”, kertoo Work in Finland -asiantuntija Laura Pajari-Xiang

Työnantajaneuvonnasta voi kysyä esimerkiksi:

  • Mitä minun tulisi ottaa huomioon, kun olen palkkaamassa ulkomaalaista työntekijää?
  • Missä kansainvälisen rekrytoinnin prosessin vaiheessa tulee huomioida mahdollinen ammattipätevyyden tunnistaminen? Miten vastuut ja toimenpiteet jakautuvat minun ja työntekijän välillä?
  • Milloin kansainvälinen osaaja tarvitsee viisumin, oleskeluluvan tai EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinnin?
  • Mistä saan apua osaajien löytämiseen ja rekrytointiin?
  • Miten voin sujuvoittaa Suomeen muuttavan työntekijän maahantulon alkuvaiheita?

Palvelua tuottavat kansainväliseen rekrytointiin erikoistuneet asiantuntijat, jotka ovat saaneet perehdytystä kymmeneltä kansainväliseen rekrytointiin liittyvältä viranomaistaholta. Asiantuntijoilla on kyky neuvoa kokonaisvaltaisesti ja hallintorajat ylittävästi kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä yleistason kysymyksissä. Erityisosaamista vaativissa tilanteissa asiantuntijat ohjaavat oikean viranomaistahon pariin. Palvelua on alusta asti kehitetty laajassa viranomais- ja verkostoyhteistyössä. 

Työnantajille suunnattu neuvontapalvelu on yksi monista toimista, joilla Suomi sujuvoittaa osaajien maahanmuuttoa. Palvelu on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa sekä uutta organisaatiorajat ylittävää Work in Finland -kokonaisuutta, jonka valmistelua työ- ja elinkeinoministeriö johtaa. Neuvontapalvelun rahoittaa Pohjois-Savon ELY-keskus.  

Aukioloajat ja yhteystiedot
Ma–pe klo 9–12 (3.10. alkaen ma–pe klo 9–15)
0295 016 770
[email protected] 

Lisätiedot:
Harry Berg
Asiantuntija, Work in Finland
0295 040 439

Laura Pajari-Xiang 
Asiantuntija, Work in Finland
0295 040 694

Roosa Tuominen
Asiantuntija, Work in Finland
0295 025 643
 

Aiheesta ajankohtaisissa